sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Ruukkujen maalaus



Viikko on vierähtäny hurjaa vauhtia, töissä on kiirettä ja niin paljon tehtävää, että meinaa mennä ihanat keväiset illat ohi. Onneksi perjantai-ilta oli kaunis ja vielä lämmin. Ehdin hetken istuskella huvimajassa suunnitellen kasvimaata ja murehtien sitä miten aloitteleva puutarhuri selviää ison pihan kanssa. Pohtiminen oli kuitenkin aika leppoisaa kuohuviinilasillisen kera ennen tvof:in finaalia.

Lauantaina oli kovin kylmä tuuli, mutta pihapuuhiin oli iltapäivällä päästävä. Kunnostauduin aamupäivällä talvivaatteiden pesussa ja varastoinnissa, joten ulos sai mennä hyvillä mielin. Kasvimaan kimppuun kävin, vaikka vielä niin kovin märkää siellä olikin. En tiedä sainko mitään järkevää aikaan, mutta tärkeintä onkin se tunne, että on tehnyt jotain! Iltapuuhaksi otin saviruukkujen maalauksen kalkkimaalilla. Se on kyllä niin mahtavan helppo maali käyttää ja tykkään sen erittäin mattaisesta lopputuloksesta. Perus saviruukkujen väri ei ihastuta minua, joten valkoiseksi maalasin tämänkin satsin. Aiemmin olen maalannut jo nelisen ruukkua sisäkäyttöön. 




Parasta on saada ruukkurivistö ikkunalaudalle ja kevään ensimmäiset kukkaset ilostuttamaan. Pelargoniat ovat ilmiselvästi olleet ostoslistalla muillakin, kun jo viime viikonloppuna oli puutarhaliikkeessa myyty näitä kahta vaille kaikki pelargoniat. Tänään yritin ostaa kolmesta eri liikkeestä niitä, mutta eipä ollut! Täytyy varmaan selvittää pelargonioiden toimitusajat ja asettautua liikkeen eteen odottamaan jo hyvissä ajoin ennen - no en todella aio, mutta ilmeisen suosittuja ovat nämä ihastuttavat mummokukat.




Bellis on kyllä myös niin suloinen ja joka kevät ostan näitä pari, jotka yleensä tapan viemällä ne liian aikaisin ulos. Nyt pidän niitä sisällä ilonamme ja katsotaan selviäisivätkö uloskin vielä!



Mukava on ollut viikonloppu, vaikka taas olisi enemmänkin halunnut ehtiä. Ihmeellistä miten paljon asioita sitä kuvittelee ehtivänsä tehdä päivässä tai viikonlopussa. Näin on kuitenkin hyvä, on ehditty oleskellakin ja katsoa useampi MasterChef Suomi. Sen innoittamana tarjoilimme ekaluokkalaisen kanssa tänään lihapataa, perunamuussia ja créme fraiche:ä sekä herneenversoa hienosti pleitattuna silmät kiinni annostaan odottaville isosiskolle ja iskälle. 

Toivottavasti viikonloppu on ollut teilläkin antoisa. Uuteen viikkoon huomenna sitten uudella tarmolla, nyt vielä ainakin vähän pyykkihommia ja sitten saunaan!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti