maanantai 2. huhtikuuta 2018

Ruokasalissa




Tämä on ehkä lempihuoneeni koko talossa, ruokasalimme. Koko ajatus tuntui täysin absurdilta vielä reilu vuosi sitten, siis se että meille olisi erillinen ruokasali! Valkoinen vanha lankkulattia, paljas hirsiseinä, tuo hopeanharmaa/valkoinen tapetti, ikkunat, kaunis (vaikkakin toimimaton) pönttöuuni ja pitkä valoisa tila - niiden vuoksi tykkään tästä huoneesta kovasti. Tämäkin huone on vielä kesken tai  korjaan, että oikeastaan kotimme jokainen huone muokkautuu ajan myötä. Miehen mielestä vähän turhan usein ja äkkinäisesti...

Sisustuksellisesti huone on (tällä hetkellä) aika simppeli. Miehen tekemä pöytä saa olla etusijalla ihan syystä, komea kun on! Uudet puutuolit on pitkän ajan ostoslistalla, vanhoja tuoleja siis ehdottomasti, mutta ehkä vaikka muutamaa erityylistä, korkeaselkäisiä ja valkoisia. Niitä pitää myös olla monta, mieluusti kymmenen. En osaa ajatella mattoa tänne huoneeseen, mutta ohuet, kevyet, hentoiset valkoiset verhot voisin kyllä tuohon isoon päätyikkunaan ainakin ajatella.


Vanha hirsiseinä on rustiikkisuudessaan ja puunvärissään hieno kontrasti muuten vaaleaan huoneeseen. Toisella puolella, hirsiseinää vastapäätä, on talvilomalla noudettu senkki, joka kätkee sisäänsä harvemmin käytettäviä astioita, maljakoita ja erinäistä sisustussälää sekä tietysti kynttilöitä. Senkin päälle voin varioida asetelmia, vasta muutamia olen ehtinyt siihen toteuttaa. Nyt senkin täyttää kaksi erillistä pääsiäistunnelmaista osaa, katsotaan mitä sitä keksii sitten, kun tulee oikeasti keväisempää.






Lapset maalasivat eilen Mignon-munia ja ekaluokkalaisen kissa oli minusta erityisen hurmaava. Itsekin innostuin maalaamaan yhden munan höyhen-teemalla onnistumatta toteuttamaan alkuperäistä ajatustani. Piirrän mieluiten mallista tai en  koskaan ole ollut erityisen taitava piirtämisessä ja olenkin nauttinut enemmän askartelusta tai vaikka värittämisestä. Tykkään ylipäätään tehdä sellaisia askarteluja tai käsitöitä, jotka saa nopeasti valmiiksi,  sellaisia jotka eivät ole kovin monivaiheisia tai pikkutarkkoja toteuttaa.


Hyvät yöt ruokasalista, nyt olen kyllä jo teekupin kanssa olohuoneessa, lapset nukkumassa ja mies luonto-ohjelman lumoissa. Nukkumaan olisi hyvä käydä, väsytä ei vaan vielä, kun rytmi kääntynyt pääsiäisen aikana lomatahtiseksi. Tiistaista tämä uusi viikko alkamassa, onneksi niin lyhyt ja sääennustuksen mukaan lämpenevä!



2 kommenttia:

  1. Ruokasalinne on kyllä tosi kaunis ja harmoninen 👌😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Eerika 💛 Tykkään kyllä tosi kovasti itse tästä huoneesta ja juuri sen harmonisuuden vuoksi.

      Poista