sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Makuuhuoneen uusi ilme



Pääsettekin jo heti näkemään projektin, josta mainitsin viime postauksessa. Projekti oli sängynpääty vanhasta puuovesta, joka on ollut talossa joskus aikoinaan parioven toisena osana, kenties olohuoneeseen eteisaulasta tultaessa. Olin niin intona, kun mies viime kesänä löysi nämä ovet ulkorakennuksestamme. Aika pian olimme yhtä mieltä siitä, että toisesta tulee makuuhuoneeseemme sängynpääty. Projekti jäi niin sanotusti vähän hautumaan ja nyt kevättalvella ovet tulivat sisälle, pääsivät saunomaan ja puhdistukseen. Koska lapset ovat poissa ja meillä ei ole kuin aikaan, päätimme lauantai-illan iloksi puuhastella tämän paikoilleen. Todellisuudessahan mies teki kaiken työn ja minä vain autoin tarvittaessa. Olen siis niiiiiin innoissani tästä päädystä, ihan vaan siksi, että se on kaunis, mutta myös sen historian puolesta, että se on osa taloa ja pääsee takaisin esille. Eikä tässä vielä kaikki, mies (taitava puuha-pete kun on) keksi kiinnittää oven seinään saranoilla siten, että jos sängyn siirtää pois, saa oven pöydäksi! Käsittämättömän fiksua ja käytännöllistä!

Päätyy kaipaa vielä yövalot, jotka haluaisin kiinnitettävän juurikin päätyyn kiinni. En ole vielä varma millaiset haluaisin (ja jotka mies hyväksyisi), mutta jotkut pienet ja sievät. Makuuhuone ei toki ole muutoinkaan valmis, mutta muokkausta vaativat jutut ovat pääasiassa vain yksityiskohtia. Niitähän riittää aina ja ikuisesti ympäri taloa! 


Miehen yöpöytä, jossa hänelle ostamani kortti (outdoor-miehelle sopivalla tekstillä) sekä kuvausta varten siihen siirretyt eukalyptuksen oksat. Tunnustan ihan, että tällaisessa tilanteessa on vähän stailattava, koska kukkia tai korttia lukuun ottamatta koristeita ei tällä pöydällä näy.


Minun yöpöydälläni on yleensä kukkia tai vähintäänkin niitä eukalyptuksen oksia, aina kynttilä sekä joku kirja tai vihko. Tällä hetkellä viikottain täytettävä inspiraatiokirja 52 Lists Project.




Muutoin makuuhuoneen kierros näyttää tältä. Ylemmässä kuvassa on onnellinen tori.fi-löytöni, vanha liinavaatekaappi, joka on matkannut Vaasan jostain antikvariaatista Etelä-Suomeen ja edellisen omistajan muuttaessa upouuteen taloon pääsi kaappi arvoiseensa paikkaan vanhaan taloomme. Kiikkustuoli on taas ystävämme mummon ja se tuli meille pitkäaikaissäilytykseen, kun ei kaupunkiasuntoon enää mahtunut. Matto on rakkaan ystävän häälahjaksi meille virkkaama ja se tuo ihanasti aina hänet ja hääpäivämme mieleen.


Ihana keväinen valo täyttää talon, vaikkei aurinko täydeltä terältä tänään paistakaan. Hitaan aamun jälkeen käynnistelemme itsemme lasten hakuun ja ehkäpä matkalla voisi piipahtaa ostamassa vähän lisää kukkia kotiin...

Illalla on ihana kömpiä sänkyyn puhtaisiin lakanoihin ja toivottavasti nukkua oikein levolliset yöunet, jotta jaksaa ensi viikon koetukset. Upeaa sunnuntaita teille ja tsemppiä uuteen viikkoon kaikille!



2 kommenttia:

  1. Näyttää niin hyvältä. Ihanaa kun omistaa käsistä kätevän miehen, eikö olekkin ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Marika ja kiitos ♡ Se on muuten ihan parasta tuo kätevä mies!!

      Poista