lauantai 7. tammikuuta 2017

Leivontaa ja puuhailua



Eskarilainen oli tänään ainoana lapsena kotona ja oli kovasti yhdessä tekemistä vailla. Leipomispuuhat ovat minulle helppoa ja mieluisaa yhdessäoloa, kun lapsikin oli toivonut sitä jo viikolla, niin ryhdyimme suunnittelemaan leipomisia. Päätimme valmistaa kuvassa näkyvää banaanileipää (banaanimuffinsikakku, mutta huijaamme vähän) ja poropiirakkaa.


Eilen illalla tein suklaaganachea Unelmaa leipomassa -blogin ohjeella ja dippailin siihen lakuja. Keksin tämän viime keväänä, kun en löytänyt kaupasta enää suklaakuorrutettuja lakuja. Tänään suklaaganache muuttui voiksi, jota levitetään banaanileivän päälle!



 Muffinsit / Muffinsikakku

4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
0,5 tl suolaa
3 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
2,5 dl maitoa
1 muna
60g voita sulatettuna

Teimme puolikkaan taikinan ja muussasimme kaksi pienehköä banaania taikinan sekaan ja lisäsimme kanelia noin 1,5 tl. Päälle rouhin tummaa suklaata noin 50g. Huom! banaanit ovat makeita, jolloin sokerin määrä voi vähentää taikinasta.

1. Uuni lämpenemään 200-225c muffinseille ja kakulle 190-200c uunista riippuen.
2. Sekoita kuivat aineet, lisää vähitellen sekoittaen maito, muna ja lopuksi sulatettu voi.
3. Lisää banaanit tai jäiset marjat. Suklaa taikinan päälle.
4. Paista voidellussa kakkuvuoassa tai amerikanmuffinsivuoissa noin 25-30 minuuttia. Tarkkaile muffareita, paistoaika vaihtelee kovasti uunista riippuen.

Tähän perusohjeeseen voi lisätä esim. jäisiä mustikoita 200g ja 1 rkl raastettua appelsiinin kuorta tai jäisiä vadelmia ja valkosuklaata rouheena.



Muuten puuhasteluni ovat rajoittuneet tavaroiden läpikäyntiin ja valitettavasti vieläkin kipulääkkeiden voimalla mennään... Hieman etukäteen eilen iloitsin hammassäryn häviämistä, sillä vielä taitaa olla hermoissa tuntoa, huoh! Mies vei onneksi eskarilaisen uimaan, jotta lapsi sai energiaa purettua. 

Huomenna vielä vapaapäivä, aivan mahtavaa!!! Toivottavasti sääennuste ei pidä paikkaansa, vaan pakkaset jatkuisivat ja saisimme nauttia lumesta. Onhan nyt talviaika parhaimmillaan. Oli ilma mikä tahansa, niin nautiskellaan loppuun tämä viikonloppu!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti