torstai 1. maaliskuuta 2018

Pysähdys yläaulassa



Maaliskuu alussa ja vuosi tuli täyteen muutostamme tänne. Olemme kyllä olleet todella onnellisia ja onnekkaita, että saimme tämän upean talovanhuksen omaksi kodiksemme! Muutimme pienemmästä kodista ja luovuimme osasta vanhoista kalusteita ennen muuttoa. Olemme haalineet kaikenlaisia huonekaluja jo aika paljon, mutta edelleen useampi nurkkaus tai huonekin on vielä kesken. Esimerkiksi tämä ylä-aula, joka hakee vielä tarkoitustaan, vaikka vaihtoehtoja toki löytyy monia. Tunnelmallinen lukunurkkaus divaanilla, muutamalla avohyllyllä kaunille, valituille kirjoille, kaunis jalkalamppu ja kapea, korkea hylly (sisustus)haloille on tämän hetken suosikki-ideani. Bongailenkin käytettyjä divaaneja aina silloin tällöin, josko jokin sopiva sattuisi kohdalle. 

Nyt kuitenkin aula on aika tyhjä, kun toinen rottinkituolikin tuli alas ja mitään ei vielä ole löytynyt tilalle. Silti haluaisin pitää sen siistinä ja sievänä. Vanhat pienet puiset ikkunat ovat odottamassa paikkaansa aulan somisteena ja hain tänään puita kantaessani ulkovarastosta vanhan sinkkiammeen, jonka täytin haloilla. Nämä ovat ihan käyttöön tarkoitettuja halkoja, joilla lämmitetään yläkerran kahta pönttöuunia. Amme on kuitenkin itsessään aika herttainen ja myös mukava muisto. Ostin sen Torista toiselta puolen Suomea ja alueella asuva ystäväni haki sen minulle. Amme tuli häihimme juomatarjoilua varten. Se oli täytetty jääpaloilla ja aikuisten juomilla - samoin kun isot vanhat kottikärrytkin.



Ihanaa, kun kevät on tulossa, silti nautin kynttilöistä vielä kovasti ja mieluiten päivittäin! Valkoiset kynttilät ovat niin kauniita ja niitä kuluukin täällä taloudessa paljon. Ne sopivat mielestäni hyvin joka vuodenaikaan, tilaan ja hetkeen. Nyt on vielä niin kylmä, että kaikki tuli on tarpeen. Kynttilät lämmittävät vain vähän, mutta mukavaa, lämpöisää tunnelmaa ne luovat aina!

Lämmittäviä terveisiä täältä villapeiton alta ja ihanaa alkavaa viikonloppua, ihan kohta se jo on täällä!




Follow my blog with Bloglovin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti