keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Saippuaiset




"Sydämet halaa" sanoi eskarilainen


Lahjatehtaalla valmistui tänä vuonna kynttilöiden lisäksi saippuoita. Teen ne valmiista saippuamassasta, jota ostin tällä kertaa netistä Lahtisen Vahavalimosta. Luomusaippuamassasta tein ensimmäisissä kuvissa olevaa hunajasaippuaa lisäämällä juoksevaa hunajaa ja valmista hunajan tuoksuista kynttilätuoksua. Valmistus on hyvin helppoa. Massa sulatetaan vesihauteessa tai mikrossa, jonka jälkeen lisätään tuoksu sekä muut mahdolliset ainekset. Sitten massa kaadetaan puhtaaseen & kuivaan maitotölkkiin kovettumaan.

Valkoisesta massasta tuli mietoa kookossaippuaa, jossa on kookoshiutaleita sekä hillitysti kookoksen tuoksuista saippuatuoksua. Massan kovetettua saippuan voi leikata haluamansa kokoisiksi paloiksi ja ohuemmista paloista ottaa piparkakkumuoteilla mieluisiaan muotoja. Muottien ylijäämäpalat otan omaan käyttöön sellaisenaan tai sulattamalla ja kovettamalla vielä kertaalleen.

Jouluisen saippuan (kuva alla) tuoksu on appelsiini-kaneli valmistuoksusta, mutta laitoin aiemmasta ohjeistuksesta poiketen jo massan hieman sulettua sekaan pari kanelintankoa sekä mandariinin kuorta. Kuoren palat saavat jäädäkin saippuaan, mutta kanelitangot toki poistin :D.





Huomenna illalla saamme rauhassa miehen kanssa valmistella joulua, lapset kun aloittivat jo loman ja pääsevät Mummulaan yökylään. Ohjelmassa töiden jälkeen ainakin pikainen ruokakauppa, aaton jälkiruoan valmistus ja tonttujen pakkaustouhuja. 

Mukavaa joulunalusaikaa ja valmistautumista kaikille, touhuaville ja fiilistelijöille!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti