sunnuntai 18. joulukuuta 2016

KuppikynttilätAiemmin synttärijuhliin ostetut pienet kukkakupit pääsivät tänään uuteen käyttöön. Kynttilät kupeissa ovat oiva joulu- tai kiitoslahja. Ne ovat herttaisia ja vanhoista ohuista kupeista kynttilän valo hohtaa kauniisti läpi. Käytön jälkeen kupissa voi polttaa tuikkua tai tehdä siihen jälleen uuden kynttilän. Ostan pääasiassa valkoisia kynttilöitä ja vielä useimmiten samaa pöytäkynttiläpakkausta, jolloin niiden jäänteet on helppo sulattaa samalla kerralla uusiksi kynttilöiksi. 


Ohje kuppikynttilöille:

  1. Leikkaa kynttilät pienehköiksi paloiksi ja poista sydänlangan palat.
  2. Käytä vesihaudetta, pienempää kattilaan päälle kynttilän jämät ja alempaan vähän suurempaan kattilan vettä ja levylle kuumenemaan miedolla lämmöllä. 
  3. Kynttilöiden sulaessa leikkaan sydänlangat (saa askartelukaupoista) kuppeja hieman pidemmiksi ja asettele ne pohjaan mahdollisimman keskellä ja solmi/kieritä toinen pää grillitikun ympärille. Viritä lanka mahdollisimman tiukaksi.
  4. Kaada sulaa kynttilämassaa kuppiin hieman yli puolen välin ja anna kiinteytyä muutama tunti tai vaikka seuraavaan päivään.
  5. Kynttilöiden jähmetyttyä sulata massaa uudelleen tai tarvittaessa sulata uusi satsi vanhoja kynttilöitä. Kaada sulaa massaa siten, että kupit täyttyvät, mutta jätä ns. maitovara. 
  6. Kupin voi liimata aluslautaseen kiinni, jolloin siitä tulee hauska setti ja erityisen hyvin eristetty alustastaan. Käytän itse ulkokäyttöön tarkoitettua liimaa (koska miehellä sellaista sattuu olemaan), joka kestää hyvin kuumaa, kylmää, mutta vastaa muuten aika lailla normaalia Eri Keeperiä.
Massaa kaadetaan kahdesti, jotta kynttiöihin ei jää keskelle kuperaa pintaa. Tämä ehkäisee sen, ettei kynttilä "hukkuisi" steariiniin sulaessa.


Näissä lasikipoissa on ollut kynttilät aiemminkin ja hyödynnän ne uudestaan, koska nämä ovat ainoat mökkisaunaan sopivat kynttilät. Ne kestävät kuumuuden, palavat hyvin eikä kynttilä sulaessaan valu saunaan. Kertokaa toki, jos teillä on hyviä vinkkejä saunakynttilöiksi!


Jouluviikko alkamassa, onpas mahtavaa! Vähän häiritsevää, että pitää tehdä vielä töitä koko viikko :D. Onneksi joulupuuhasteluja on meillä paljon jo tehty, että ehtisi oikeastaan fiilistelläkin vähäsen. Tykkään monista jouluvalmisteluista ja jotkut niistä ovat itsessään osa sitä joulutunnelman luomista. 

Reipasta alkavaa viikkoa ja sopivassa määrin joulustressiä ;D.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti