lauantai 5. marraskuuta 2016

Pyhäinmiestenpäivää



Meillä halloweenia juhlitaan tänään, pyhäinmiesten päivänä. Tänä vuonna aika pienillä jutuilla, nakkisormilla ja mac&cheese -paloilla sekä poropiirakalla. Jälkkäriksi oli karmeita karkkeja ja hämähäkki-keksejä.


Mac&cheese palat testasin ensi kertaa. Hyviä olivat, mutta pientä tuunausta saatan tehdä ensi kerralla (lisätä valkosipulia ja mausteita ainakin). Ohje Soppa365 -sivustolta. 

3 dl tummia makaroneja
1 l vettä
1 liha- tai kasvisliemikuutio (jätin pois ja laitoin vain suolaa)
1 prk (a´200 g) Arla Lempi Crème fraîche 28%
1 kananmuna
2 valkosipulinkynttä
1/4 tl muskottipähkinää
mustapippuria myllystä
150 g Arla Heritage Label Cheddar -juustoa (omaa lempparicheddaria)
ruohosipulia viimeistelyyn (nirsoilen, ja jätin pois)

Lämmitä uuni 225 asteeseen.

Keitä makaronit liha- tai kasvisliemessä. Raasta cheddarjuusto. Kaada kulhoon Arla Keittiö Crème fraîche ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi vispilällä. Lisää joukkoon murskattu valkosipulinkynsi, muskottipähkinä, mustapippuri ja raastettu cheddar.

Valuta kypsät makaronit ja lisää ne Créme fraîche -munaseoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja täytä pienet muffinivuoat makaroniseoksella. Kun asetat kaksi paperista vuokaa päällekkäin, vuoat pysyvät paremmin muodossaan. (Tein itse amerikan muffinsivuokiin, jotka laitoin metallisen muffinssipellin koloihin. Niitä tuli juuri ja juuri 12 kpl:tta.)

Nosta täytetyt vuoat pellille ja paista 15–20 minuuttia, kunnes mac & cheese -palat ovat kauniin ruskeita ja pinnalta rapeita.


Nämä herkut olivat enemmän lapsille suunniteltuja tai niin kuvittelin :D. Varasin siksi illaksi aikuisille juustoja tarjottimen täydeltä. Ennen sitä kuitenkin lapsilla vuorossa launtai-illan huvi, Posse.

Huomenna edessä ihana sunnuntai, tätäkin iltaa vielä monta tuntia jäljellä. Mahtavaa, kun on viikonloppu!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti