sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Skärgården



Pitkään odotettu viikonloppu saaristossa miehen kanssa kahden alkoi ihanan aurinkoisena. Viimeisellä lauttamatkalla oli upea vaalea valo, tuntui kuin meri ja taivas olisivat yhtä vaaleaa kangasta. Aurinko lämmitti vielä, nautimme rauhoittavasta maisemasta ja meren tyrskyistä.



Mitkä ihanat maisemat meitä odottikaan! Huomasin kotona ottaneeni aivan liian vähän kuvia satumaisen kauniista kallioisesta maisemasta. Upeita hetkiä sain kuitenkin tallennettua, joista välittyy saariston karu kauneus,  luontomme ainutlaatuisuus sekä rauha. Näitä on nautinnollista katsella, toivottavasti teistäkin!



Auringon laskiessa perjantaina näytti uimamaisemat  huikeilta, kun aurinko värjäsi männyt keltaisella ja punaisella. Kallioilla ja kivillä oli ihana kulkea - paljain jaloin.



Uimaan (lue: pulahtamaan kiljuen veden kylmyyttä) piti päästä, mutta yllätys olikin suuri, kun portaiden loputtua olikin kivikkoista matalikkoa. Kallioilta löytyi onneksi paikka, josta pääsi helpommin syvään veteen ja pulahtamaan jäätävään veteen. Niin virkistävää se oli, että kävin yli kymmenen kertaa viikonlopun aikana pulahtamassa :). Sitä tunnetta, joka hetki vedestä nousun jälkeen tulee kaipaan jo nyt!



Saunomisen ja pulahtelun lisäksi söimme hyvin. Mies toimi grillimestarina ja paistoi niin nautaa, possua kuin makkaraakin. Lisänä söimme grillivihanneksia ja salaatteja. Muutamia uusia salaattikokeiluja tein, joista tuli heti uusia lemppareita. Yllä klassikko mansikka-aurajuusto salanovapedillä, twistinä kotimaista sitruunarypsiöljyä, joka oli muuten todella hyvä lisä.



Hunajameloni-fetasalaatti oli uusi kokeilu, josta tulee tämän kesän hitti, ainakin meillä. Yksinkertaisuudessaan mahtava, maukas ja raikas. Melonin lisänä on fetaa, minttua, basilikaa sekä mustapippuria. Maistui todella hyvin lihan kaverina, mutta aivan yhtä lailla grillatun paprikan ja kesäkurpitsankin kanssa. Tämän uutuuden haluan esitellä siskolleni, jonka uskon ihastuvan tähän yhtä lailla.



Minulle uusi tuttavuus olivat nämä amerikkalaiset lohkot, joissa on jäävuorisalaatti pääroolissa. Päällä on pekonia, kermaviili-aurajuusto -kastiketta, sitruunamehua ja pippuria. Ihan mainio yhdistelmä ja odotan, että saisi kotimaista jääsalaattia, joista näitä voisi tehdä uudestaan ja eri variaatioina. Harvoin tulee jääsalaattia käytettyä, mutta tässä se toimii todella hyvin ja nämä ovat hauskoja syötäviä.



Jälkiruoat olin päättänyt ostaa valmiina. Leonidakselta poimin mukaan kohvehteja joiden kaveriksi löytyi Citymarketista macaronsseja. Nämä ihanuudet olivat Pirkan pakasteversioita ja vähän epäröin, että ovatko mistään kotoisin.  Turhaan, olivat jokikinen h-e-r-k-u-l-l-i-s-i-a!



Kalamiehen kaveriksi lähdin harmaana lauantai-iltana heittelemään. Veneellä oli mukavaa, vaikka kalaa ei näkynyt, ei kuulunut.  Tärkeintä ei olekaan saalis, vaan kalassa oleminen, kiteytti viisas mieheni <3.



Suolan valkaisemat kivet olivat niin kauniita. Näillä tassutellessa, merta tuoksutellessa oli ihmisen hyvä olla! Luonnon kauneudesta ja rauhasta nauttineena on mukava aloittaa uusi viikko. Näihin hetkiin voi onneksi myös aina palata kuvien avulla. 

Etsitään niitä kaunia hetkiä arjestakin ja nautiskellaan kevään ihmeistä!



Ps. Hetkien lumon löydät myös Instasta #hetkienlumo, tervetuloa seuraamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti