lauantai 28. toukokuuta 2016

Simpukkalamppu


Katselin olohuonetta uudella silmällä, kun teemme pientä seinäprojektia siellä. Muistin tämän lampun, joka on tuunausprojektini parin vuoden takaa. Kreetan satamasta ostettu herkkä tuulikello, joka ei sopeudu Suomen ulko-olosuhteisiin pääsi meidän olohuoneeseemme lampuksi. Samankaltaisia lamppuja myydään monessakin kaupassa, mutta tällä lampulla on ihan oma tunnearvonsa.

Muistan kuinka hiostavan kuuma oli sinä päivänä ja miten lapsia väsytti ja kiukutti. Mies patisti minut palaamaan sataman kauppaan ostamaan tämän ihanuuden, kun huomasi kuinka sitä haikailin. Pienessä kaupassa ei käynytkään kortti, joten minä sitten juoksemaan mieheltä käteistä pikaruokakiskalta, johon olivat lasten kanssa menneet tankkaamaan pita gyroksia ja limua.


Nyt olen onnellinen, että juoksentelin Hanian katuja ristiin rastiin tämän tuulikellon perässä. Tuunauskin oli yllättävän helppoa. Minulla kun ei riitä hermot mihinkään kovin pitkäjänteisiin projekteihin. Tarvitsin vain irrallisen kattovalaisimen ripustusjohdon sekä energiasäästölampun. Tuulikellon ripustusnauhat riittivät hyvin kiinnitykseen ja peittämään valkoista johtoa. Miehen apua tarvitsin toki tasapainottamaan lampun (lähes) suoraan. Lopputulos on juuri sopivasti itsetehdyn näköinen :).


Hennot kuoret helisevät sisälläkin kovalla tuulella ikkunoiden ollessa auki ja aidot simpukankuoret tummenevat paikoittain ajan kanssa. Oma ainutlaatuinen lamppu, joka näyttää kauniilta ilman valoakin.


Valoisaa viikonloppua kaikille! Minä onnellinen pääsen karkaamaan pikavisiitille mökille, stay tuned - kuvia tulossa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti