sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Herkkuhetkiä ja kasvomaalauksia


Vappuaatto alkoi ihanasti, kun olimme perjantaina hoitaneet kaupankäynnit ja siivoukset. Kaikki hösääminen oli poissa ja aamusta alkaen oli omanlainen juhlapäivän tunnelma. Ulkoilun jälkeen oli aika keskittyä ruoanlaittoon. Ruoka ja juoma ovat aina tärkeitä juhlatunnelman luojia. Tänä vuonna sain ensi kertaa nauttia värikkään ja herkulllisen vappuisen nuudelileivän!Nuudelien valmistaminen on monivaiheinen prosessi, jossa paukkuserpenttiini ja tavallinen serpenttiini yhdistyvät täydelliseksi makuelämykseksi. 
Parsat, ah! Pikahollandaise on hävyttömän helppo tehdä ja niin hyvää parsan kaverina. Slurps. Grillissä valmistui naudan ulkofilettä pääruoan, eli parsan lisukkeeksi ja sitten olikin jälkkärin vuoro...Munkit kuuluvat ehdottomasti vappuun ja niitä odottivat ihan yhtä innolla tytöt, mies kuin minäkin. Tällä kertaa paistoin ne ulkosalla, grillin sivukeittimellä. Se olikin loistava veto, kun oli nätti ilma ja rasvakäryt jäi vät mukavasti ulos. Yllätyksenä tytöille kuorrutin neljä munkkia tomusokerikuorrutuksella ja tietty myös strösseleillä sekä nonparelleilla. Eipä jäänyt aikuisille maistettavaksi näitä herkkuja.


En ole innokas piirtäjä, mutta kasvomaalauksia on hauska tehdä. Olen vasta muutamia kertoja näitä tytöille askarrellut ja uusien siveltien lisäksi himoitsen lisää värejä sekä kaipaan vähän treenausta. Sitä treenausta sitten tulikin eilen oikein urakalla, kun omien lisäksi naapurin lapsetkin toivovat koristusta kasvoihin :). Kaikenlaisia koukeroita ja otuksia tullaan maalailemaan jatkossa aivan varmasti yhä useammin. Todennäköisesti tästä on syntynyt myös uusi vappuperinne!Aurinkoisen ihanaa vappupäivää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti