tiistai 10. toukokuuta 2016

Raparperikiisseli

Yksi kevään ihanuuksista on raparperi. Ensimmäiset varret ovat yhtäkkisen lämmön myötä kasvaneet jo puskaksi asti. Nyt löytyisi materiaali vaikka mihin herkkuihin! Kiisseli oli ensimmäisenä listalla, lähinnä helppoutensa takia. Lämmin raparperikiisseli ja kermavaahto on klassikko ja sitä teimme iltapalaksi äitienpäivän iltana. 
Minulla on innokas apuri raparperien pilkkomisessa. Pienempi tyttö on jo odottanutkin, että milloin niitä pääsee taas pilkkomaan. Kuulemma raparperihilloa pitäisi myös tehdä :). Hilloa voisi toki tehdä, mutta ainakin raparperikakku tai piirakka on aiemmin listalla. Tykkään kovasti raparperikeikauskakusta jossa on ripaus inkivääriä ja kaverina kermavaahtoa, jossa on myös aavistus inkivääriä. Herkullinen yhdistelmä!
Raparperikiisseli vaatii arvoisensa astian ja tämä ruusukuvioinen komistus oli ainoa oikea valinta. Tämä perintökulho huokuu ihanaa vanhan ajan tunnelmaa, josta raparperikiisselikin minua muistuttaa. Mieheni mummoa en ole koskaan tavannut, mutta tämä kulho on meillä hänestä muistona. Mukava muisto, joka on esillä aina mukavissa ruokahetkissä. Astia on meillä aktiivisessa käytössä, uuniriisipuuron teen esimerkiksi lähes poikkeuksetta tässä kulhossa. Toinenkin raparperiesiintymä on pihallamme ja sieltäkin nappasimme muutaman oksan etanoiden harmiksi :). Niistä harmillisista otuksista ei sitten sen enempää...


Ihastellaan vihertämistä nyt kun se on parhaimmillaan! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti