lauantai 9. kesäkuuta 2018

Tyttöjöen viikonloppu ja pikkukakut



Mitäs sitä tytöt ja äiti keksii, kun mies on viikonlopun poissa? Leipomista ja herkuttelua yllin kyllin, ainakin täällä meillä. Aamulla aloitimme herkkucroissanteilla, ihan vain koska jääkaapista löytyi vanhaksi menevä croissant-pötkö. Jokainen sai tehdä kaksi haluamaansa, tytöille tuli yhdet Nutellalla ja tuleva tokaluokkalainen maistoi vaahtokarkeilla täytettyä versiota (nyt on hyvä, ettei se mies kuule). Nämä menivät uuniin täytteineen, itse valitsen täytteettömän version, jonka täytin sitten Philadelphialla ja kirsikkahillolla!

Aiemmin olin luvannut, että leivotaan pikkukakkuja yhdessä, kun jäi koulun päättäjäiskakku poikkeuksellisesti tytöille leipomatta. Leivomme perussokerikakkupohjan pellille ja teimme takuuvarman valkosuklaa-vispikerma-Philadelphia -täytteen (Kinuskissan suklaatäyte ohje). Lisäksi sai valita Nutellaa, lemon curdia, pakastevadelmia tai -mansikoita sekä suolakinuskikastiketta. Kokosimme kakut pieniin pyöreisiin muotteihin, jotka sain joskus muinoin ainoilta käymiltäni Tupperware-kutsuilta lahjana. 

Yhteisen lenkin jälkeen kumosimme ja koristelimme kakut. Koristeluun oli tytöillä kaikenlaisia ideoita ja alkuun näytti tulevan sokerimassakuorrutteisia kakkuja, mutta lopulta vain toiselle tuli sokerimassaa päälle ja toisen koristeet menivätkin suuhun. Teimme tulevan kutosluokkalaisen kanssa molemmat nakukakut. Saunan jälkeen söimme pikaisesti ruokaa, jotta pääsimme maistelemaan kakkuja. Maistui kyllä hyviltä, mutta säästimme kaikki kakkuja aamuherkutteluun ja jätimme tilaa poppareille. Katsoimme tänään illalla yhdessä leffan, kuten eilenkin, leffaherkut vain vaihtuivat. Eilen syötiin jätskiannokset ja tänään poppareita. Olipa ihanaa yhteistä oleilua ennen kuin tytöt lähtevät Mummolaan arkiviikoksi ♡





Aamupäivällä hain pihasta kukkia, aika laihoin tuloksin. Tämä kuivuus on verottanut kukintaa ja tuntuu, ettei osa kukista edes ala kukkimaan kunnolla. Juhannusruusussa on esimerkiksi vain muutamia kukkia. Lähdin joenrantatontille etsimään koiranputkia, kun lupiinitkin olivat kuivahtaneita. Sain kimpullisen koiranputkia ja kävelin rähjäiselle laiturille. Istahdin hetkeksi siihen ihan itsekseni ja se hetki oli ihanan rauhallinen kikatuksen vastapainoksi!



Kakuista saadaan nauttia vielä huomenna ja tyttöjeni kanssa yhteisestä ajasta. Toivottavasti sunnuntai tuntuu kovin pitkältä ja aika kuluu erityisen hitaasti. Maanantaista alkaa kyllä lähtölaskenta yhteiseen lomaan, koska vajaan kahden viikon päästä, juhannusaattona alkaa aikuisillakin loma. Lähdemme silloin kahdeksi viikoksi Kreetalle juhlavuottamme juhlistamaan sekä lököilemään itsemme leppoisiksi!




1 kommentti:

  1. Oi onpa herkullisen näköisiä ja hauska idea! Kuvatkin kauniita ��

    VastaaPoista