perjantai 20. lokakuuta 2017

Herttaiset purkin kannet



Eivätkö nämä olekin niiiiin herttaisia? Innostuin ihan valtavasti näistä söpöläisistä. Sain anopilta ja apelta upeita vanhoja lasitölkkejä, joissa oli keltaiset muovikannet. Keltaisista kansista en niinkään innostunut :D. Sainpa vihdoin pari viikkoa sitten piipahdettua Eurokankaassa. Myyjä neuvoi minut pienen tutkiskelun jälkeen penkomaan palakankaita ja apua, mikä aarreaitta se oli! En osaa erityisemmin ommella, mutta heti tuli hinku tehdä kaikenlaista. Lopulta, tajutessani kohta myöhästyväni junasta, sain valittua kahta kangasta (ylpeänä, kun pidättäydyin ostamaan vain ne) ja vihdoin viikko sitten kaivoin sakset ja liiman esille. 

Tein aika suurpiirteisesti mittaukset, eli laitoin kannen kankaan päälle ja piirsin vapaalla kädellä noin 3-4cm leveämmän ympyrää muistuttavan muodon kankaasta. Liimasin ne Erikeeperillä kansiin ja leikkasin liian kankaan reunoilta. Kotoa löytyi vielä äidiltäni saadun vanhan, rikki kuluneen, tyynyliinan kaunis reuna, josta sain muutamalle kannelle päällisen. Reunat jäivät epätasaisiksi, mutta se on minusta tässä kohdin oikeastaan vaan hyvä. 



Purkkeja pitäisi löytää lisää, kun valmiita kansia on vielä useampi ylimääräinen. Pieniä purkkeja erityisesti voisi olla hyvä saada kaveriksi näille isoille komeuksille. Nyt on moni tärkeä raaka-aine jo purkissa, kuten vaahtokarkit :D. 

Odotanpa vielä sitäkin, josko saisin seinälle avohyllyn näitä purkkeja varten ja ehkäpä parikin avohyllyä, jotta voisin laittaa myös niitä ei-niin-tarpeellisia-mutta-kauniita -esineitä. Se vaatii kyllä miehen työpanosta ja hänellä on valitettavasti jo aika monta tärkeämpääkin projektia sitä ennen. Kaikki ajallaan, eli jouduin odottamaan tämän kanssa vielä pitkän tovin. On kuitenkin ihanaa, että sain nämä purkit jo käyttöön ja kaunistamaan keittiötä!



 Suloista ja aurinkoista viikonloppua kaikille!




4 kommenttia:

  1. Supersöpöjä purkkeja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sumi ja ihanan helppoja tehdä tällaisen kärsimättömänkin :D

      Poista
  2. On kyllä kertakaikkisen sievät purnukat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos Eerika, näistä iloitsen edelleen tuossa keittiössä :).

      Poista