torstai 27. lokakuuta 2016

Pimeät illat


Onpahan syksyistä, sataa, tuulee ja on pimeää. Ankea keli, mutta on ollut niin hieno syksy, että on kai jo näiden kelien aika. 


Puuroa iltapalaksi jälleen, mutta mikäs sen ihanampaa näillä keleillä. Palaan aina lapsuuteen maistaessani ensimmäisen lusikallisen lämmintä vispipuuroa. Pitkään vatkattu marjapuuro, mieluiten punaherukoista, on todella herkullista maidon kanssa. Tein puuron pakastetuista marjoista, jotka keitin veden kanssa noin 10min. ja siivilöin. Muutoin tein puuron AnnaManna -paketin ohjeen mukaan. Haluan puuron olevan todella sileää, jonka vuoksi keitän puuron mehusta ja vatkaan pitkään jotta se on erityisen kuohkeaa. Äidin ohjetta noudattaen vispipuuro aloitetaan vatkamaan kuumana ja vatkataan, kunnes on jäähtynyt.


Viikonlopun pikainen piipahdus kierrätyskeskuksessa oli jälleen antoisa, mukaan tarttui kauniita valkoisia lautasia. Mainiota, kun löytyi neljä samanlaista isoa lautasta, joita voi käyttää niin alus- kuin ruokalautasinakin. Kaapissakin oli vielä melkein tilaa näille :D.


Leppoisaa loppuviikkoa ja huomennahan alkaa jo viikonloppu!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti