torstai 6. lokakuuta 2016

Pesto



Itsetehty pesto on ihan parasta. Sen tekeminen on simppeliä ja maku on niin paljon raikkaampi kuin kaupan tölkkiversioiden. Basilikat eivät säily pitkään tähän aikaan vuodesta ja onnekseni sain pelastettua puskan jämät viime hetkellä pestoon.


Ensi kertaa käytin pestoa salaatinkastikkeen sijasta. Oi nam!


Summittainen ohjeeni tässä teillekin:

1 basilikan lehdet
reilu 1 dl / kourallinen parmesania karkeeksi raastettuna
reilu 1 dl / kourallinen cashew-pähkinöitä
1-3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
oliiviöljyä fiiliksen mukaan
merisuolaa
mustapippuria

Kaikki ainekset silppuriin, blenderiin tms. Itselläni on Electroluxin pieni säiliöllinen silppuri, joka yhdistetään sauvasekoittimeen. Yhtä lailla tämän voi tehdä käsin tai morttelilla, jos haluaa vähän rouheamman lopputuloksen. Oliiviöljyn määrä on ihan makuasia riippuen siitä, kuinka tanakkaa tai löysää pestostasi haluat.



Herkullista melkein missä vaan: pastan, lohen, kanan kanssa tai vaikka lämpien mozzarella-leipien päällä. Nyt tuli uudestaan nälkä :), kipaisen pestoa ehkä vielä paahdetun leivän päälle.

Ihanaa alkavaa viikonloppua ihmiset!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti