keskiviikko 11. heinäkuuta 2018

Kreetan parhaitaAivan upea Kreetan loma on takana, 15 päivää, kaksi eri kylää ja kahdella eri kokoonpanolla. Kamera oli mukana miten sattui ja kuvia tuli harmillisen vähän lopulta otettua, mutta tyttäreni sanoin: "paine ne mieleen, ei kaikkea tarvitse kuvata". Pyrin kyllä kovasti painamaan mieleen hetkiä, tuoksuja, rentoa fiilistä, lämpöä tai pikemminkin kuumuutta sekä merta, sen ääniä ja tuoksuja.

Ensimmäinen viikko meni ystäväperheen kanssa upeissa vuoristomaisemissa ja merellekin katsellessa, uima-altaalla aurinkoa palvoen ja lasten uimahyppyjä arvioidessa, ihanissa tavernoissa syöden ja iltaisin terassilla aikuisten kesken Soudan lahden maisemia ihmetellessä. Toinen viikko vietettiin perheen kesken Paleochorassa, jossa ranta oli se juttu, hiekkarannalle oli 100m kämpiltä ja  leipomo oli ihan naapurissa. Tavernat ja kaupat olivat kaikki myös kävelymatkan päässä. Ensimmäiset kuvat ovat upean kaupan ulkopuolelta, jonka lapset heti nimesivätkin "äidin blogi-kaupaksi" ☺︎

Kreetan saaren ihanuuksia ovat myös kukat, vaikka luonto pääasiassa hyvin karua ja kuivaa, ovat hoidetut kukkivat kukat aivan hurmaavia väreineen ja tuoksuineen. Kreikkalainen ruoka on toki yksi syy, miksi saarelle usein matkustamme, mutta siitä ei ole kameralla yhtään kuvaa, kun oli joko niin kiire syödä tai liian pimeää kuvata!


Parasta on kuitenkin lämpö, meri ja rantaelämä! Pienemmän mielestä kärkisijoille pääsisi ehkä myös hiekkalinnojen teko ja rantakahvilaleikki. Erityisen ihanaa on tietysti se rentous ja leppoisa yhdessäolo, joka on erilaista kuin kotioloissa.Sitten ovat ne hurmaavan kauniit illat ja aamut! Auringonnousut  ja -laskut, joiden sävyt ovat aina haalean hempeitä, ihan toisenlaisia kuin Suomessa. Aamulenkillä ihmettelin huomaamatonta auringonnousua, joka tulee ikään kuin varkaiten. Illalla pimeys lasketuu taas nopeasti ja tavernat muuttuvat erityisen tunnelmallisiksi kauniine valoineen.


Sitten toisinaan on vaan liian kuuma ja väsyttää, lapsia herkemmin, mutta kyllä aikuisiakin toisinaan. Hatut, veden juonti, vaatteilla suojaaminen (toisin kuin kuvassa) ja uv-vaatteet lapsilla uidessa sekä varjossa riittävästi oleilu ovat säästäneet meidät pahemmilta väsähdyksiltä. 


Ihania ovat myös pienten kylien kapeat kadut ja kujat, jotka muuttuvat illalla, kun tavernojen pöydät valtaavat kadut ja autoille tulee pääsy kielto. Ihmisiä kerääntyy syömään ja näinä viikkoina myös jalkapalloa seuraamaan. Hälinä ja kuhina on aika rauhallista, kun tavernoja on niin paljon. 


Ja sitten on se meri, loppumattoman ihana Kreikan meri ♡


2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja tunnelmia! Teillä on ollut upea loma. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sumi ♡ missasin kommenttisi ihan kokonaan! Oli todella upea loma, ihanaa muistella sitä talvellakin. Ihanaa loppukesää sinulle!

      Poista