sunnuntai 20. elokuuta 2017

PerunamaaltaPihamme satokausi jatkuu ja olemme saaneet nauttia ensimmäisiä omia perunoita viikon verran. Onhan se aivan mahtavaa mennä lasten kanssa kaivelemaan perunoita mullasta ja huuhtaista ne vain kevyesti ja keittää ruoan lisukkeeksi tai ihan pääruoaksi. 

Olen ollut aika laiska puutarhuri, mutta onneksi nämä muutamat istutukset laitoin kesän kynnyksellä. Hyvin onnellinen olen siitä, että satoa on ylipäätään saatu. Paprikat eivät nimittäin oikein onnistuneet tai etanat ovat nauttineet sadosta jo vähän turhan aikaisin ja turhan innokkaasti. Kirsikkatomaatteja tulee ehkä kokonaiset neljä, mutta pottu- ja kesäkurpitsasato pelastavat kokonaistilanteen. Mansikoita saimme reippaasti ja ne olivat todella makoisia. Aiemmat asukkaat olivat ne jo istuttaneet, joten me pääsimme suoraan nauttimaan sadosta.

Mistäs sitä tietää, mitä kaikkea vuosien varrella innostun kasvattamaan. Mahdollisuuksia ainakin on, kun on pihaa ja varsinaista kasvimaa-aluettakin reilusti!

Tänään potut pääsivätkin uuniin kokonaisen sitruuna-yrttikanan kanssa ja nyt odotan vesikielellä, että herkulliselta tuoksuva kokonaisuus tulee uunista ja päästään syömään! Täydellinen sunnuntai-illallinen perheen kesken rauhassa ja sitten vähitellen suunta kohti ensi viikkoa. Hyvää alkavaa viikkoa sinullekin!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti