lauantai 12. elokuuta 2017

Kirsikoita!



Loman loppuessa tuntuu kertyvän kaikenlaista puuhaa ja samaan aikaan on tarve olla tekemättä yhtään mitään, yhtälö on aina yhtä haastava :D. Eilen virallisena viimeisenä lomapäivänä toteutin aika onnistuneesti näitä molempia. Päivä toki venyi aika pitkäksi. Kävimme toissapäivänä poimimassa miehen veljen pihalta yli 10l upeita kirsikoita ja niiden kanssa onkin ollut pientä puuhastelua. Keitin kirsikkakastiketta, kyllä luitte oikein, ei hilloa, vaan kastiketta. Ihana mieheni totesi sen olevan tämän vuoden trendihitti, kirsikkakastike, hillo on kuulemma ihan last season ;D. 

Tein myös elämäni ensimmäisen tuorekirsikkapiirakan, Twin Peaksin innoittamana. Ohje Kinuskissan sivuilta. Näillä kirsikoilla täyte jäi vähän turhan happamaksi, joten lisäisin ensi kerralla täytteen sokerimäärää vähintään 0,5 dl:lla. Onnellinen silti tästä puuhastelun tuloksesta, joka maistui vaniljajäätelön kanssa mainiolta. Tänään lämmitän sitä uunissa ja lisään pinnalle sokeria ja kokeilen kermavaahdon kera!



Loput kirsikat tein mehuksi, koska kivien poistamiselle ei enää ollut aikaa tai energiaa. Innovatiivinen mieheni keksi laittaa mehumaijan huvimajaan Muurikan grilliin, jolloin sain olla enemmän ulkona kauniina kesäpäivänä ja sotkut eivät niin haitanneet. Otin lasillisen valkoviiniä ja seurasin maijan porinaa :). Mehua ei vielä ole maistettu, mutta keittovaiheen ensitesti lupaili hyvää.



Nyt on mansikat pakkasessa, ensi kertaa kirsikoita säilöttynä, vadelmia vielä haluan pakkaseen ja mustikoita toivottavasti. Mustikoita voin kyllä ostaa kaupastakin talven mittaan, jos myöhästyn sadosta. Lisäksi pihalla odottaa vielä viinimarjat poimijaa :). Sitten, kun nekin on säilötty, niin saa syksy tulla!

Herkullista kesäistä viikonloppua! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti