sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Simaa!


Ostin ihan uudet kirkkaat pullot simaa varten ja Suomalaisesta Kirjakaupasta tarttui mukaan muotoillut etikettitarratkin. Värillisiä pulloja meillä on, mutta näitä kirkkaita olen useamman vuoden ollut hankimassa. Marjamehuja varten on nyt ainakin kolme kirkasta pulloa, ehkä kipaisen kaupasta vielä muutaman lisää..



Siman valmistaminen ei ole vaikeaa eikä edes kovin aikaa vievää, usein sen vain unohtaa tehdä ajoissa. Viime vuonna myöhästyin ja tyydyin testaamaan kaupan valmissimaa. Ostin jotain perusversioista poikkeavaa, mutta ei sekään säväyttänyt. Tänä vuonna ryhdyin juuri sopivasti viikkoa ennen toimeen ja perjantaina kuorin ja pilkoin sitruunat ja keittelin  sokeriliemen. Lauantaina siivilöin ja pullotin vappujuoman uusiin pulloihin. Mukavaa iisiä puuhaa!



Nyt pullot on viileässä ja odotellaan rusinoiden nousemista. Lasten toivelistalla on myös munkit, joita paistoin ensimmäisen kerran itse viime vappuna. Onhan ne niin herkullisia ja tuottavat niin suunnaton iloa perheen herkkusuille, että saatan ryhtyä paistopuuhaan tänäkin vuonna. Muistan itse lapsuudesta sen miten mahtavaa oli, kun äiti paistoi vappuna munkkeja. Mieluusti luon samanlaisia ihania muistoja omille lapsilleni. Tasapainottavat sitten kivasti niitä ei-niin-mahtavia-äiti-hetkiä muistoissa :D.

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille! Ei harmitella takatalvea ja räntää, vappuna saadaan ehkä nauttia keväisestä säästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti