sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Yö miilunpolttajan majassa



Mitäpä sitä ei vaimo tekisi miehen 40-vuotispäivää juhlistaakseen. Synttäripäivä toki oli ja meni jo, mutta silloin mies sai 40 lahjaa taloomme ja osa piharakennukseenkin piilotettuna. Kyllä,  aivan hullu idea, kuten vanhempi lapseni ystävällisesti minulle huomautti. Onneksi lapset ja vähän sukulaisetkin auttoivat, jotta sain kasaan kaikki 40 lahjaa. 

Yksi lahjoista oli eräilijälleni suunniteltu getaway, yö kahden kesken keskellä metsää miilunpolttajan majassa. Tammisaaresta löytyy tämä mainio paikka, Malmbacka, jossa on oikeaa outdoor-meininkiä. Erityisesti majoittuminen tällaisessa kolarkoja:ssa eli miilunpolttajan majassa on todellista retkeilyä tällaiselle ei ihan täysveriselle eräjormalle ☺︎. Huikea tunnelma majassa ja koko paikassa on, kun ilta pimenee ja myrskylyhdyt, takkatuli sekä kynttilät ovat ainoana valona. 




Lämmitimme kamiinaa majassamme koko illan, hakkasimme halot sinne ja saunalle, lämmitimme saunaa, luimme ja saunoimme oikein pitkään. Illan pimennyttyä untuvatakkeihin ja toppahousuihin varustautuneina lähdimme illallisen tekoon. Grillipaikka olikin mahtava kuvassa yllä oleva grilli-lato, jossa avotulen äärellä teimme juhlaillallisen. Savulohi meillä oli valmiina, jonka seuraksi grillasimme fetan sekä paprikat ja lohkoperunat paistoimme runsaassa voissa valurautapannulla avotulella - oi nam! Jälkiruoaksi vielä grillatut banaanit suklaalla täytettynä. Maistui muuten uni sen jälkeen, vaikka peti kovin kapea ja aika kova olikin.



Miilunpoltossa lopputuotteena ovat hiilet, joita Malmbackassa oli myös vieraiden käytettävissä.







Mahtava kokemus oli ja uudenlainen elämys, vaikka aamulla sormet jäässä aamupalaa syödessä vähän kotiin jo kaipasinkin. Suosittelen kyllä tutustumaan paikkaan, jos sillä suunnalla liikutte. Ehkäpä minäkin sieltä joskus itseni taas löydän, mies kun totesi, että tänne on tultava uudelleen!

Akut on ainakin hyvin ladattu uutta viikkoa varten! Mainiota tulevaa viikkoa kaikille, nautitaan upeasta luonnostamme ♡



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti