sunnuntai 10. syyskuuta 2017

SupersmoothieViime postauksen smoothie oli superherkullista ja erimakuista kuin normismoothieni. Lapseni eivät pidä yrttien tai avokadon mausta smoothiessa ja ikävästi huomaavat, jos niitä olen vaivihkaan sinne sujauttanut. Halusin tallentaa tämän aikuisten-smoothien ohjeen tänne, josko sitä kuitenkin tulisi joskus tehtyä meille aikuisille :D.


Supersmoothie:

reilu kourallinen pakastemansikoita (kotimaisia)
reilu kourallinen pakastevadelmia (kotimaisia)
pieni avokado
banaani
basilikan lehtiä (minulla oli pallobasilikan pieniä lehtiä hyppysellinen)
a-jugurttia loraus

Jäisten marjojen annan hetken pehmetä blenderissä ja sitten vaan kaikki aineet sileäksi smoothieksi. Laitoin tällä kertaa aika vähän jugurttia, jonka vuoksi blenderi joutui tekemään enemmän työtä (ja sitä piti vähän auttaa), mutta halusin paksua, lähes lusikoitavaa smoothieta. Tämä ohje tuli tehtyä niistä mitä kotoa löytyi, mutta olipahan todella herkullista. Usein laitan aluksi cashew-pähkinöitä blenderiin, joiden annan hetken liota manteli- tai kookosmaidossa, mutta ne olivat molemmat loppu. Kauraleseitä laitan usein myös noin ruokalusikallisen ja limen mehu tai minttu tuovat myös hyvää makua.


Syysflunssa on tavoittanut meidän perheen, isompi tyttönen oli jo aiemmin viikolla räkäinen. Nyt talo on täynnä niiskuttelua, räkää ja aivasteluja. Vitamiineja tarvitaan ja kuumaa juomaa! Aloitimmekin aamun smoothiella, mutta tänään siinä oli vain mustikkaa, vadelmaa, banaania, leseitä ja jugurttia - yksinkertaista ja meidän lasten makuun sopivaa. Mukavaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa, toivottavasti säästytte räkätaudilta!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti