lauantai 2. joulukuuta 2017

Joulukuun aloitus


Rakas, tunnelmallinen joulukuu - tervetuloa! Täällä on sairasteltu ja voimat ovat olleet täysin poissa, mutta nyt joulukuun alkaessa olokin helpottaa vähitellen. Ärhäkän poskiontelotulehduksen vuoksi makuaistini on ollut hieman vajaavainen, mutta tänä aamuna maistui kyllä riisipuuro toodella hyvältä! Ensimmäinen kattilassa tehty riisipuuro tässä talossa, uskomatonta että vasta nyt sitä tein, mutta olenpa unohtanut ostaa puuroriisiä kaupasta jo parin kuukauden ajan :D. Kööpenhaminasta löysin Gamla Apoteketista hurmaavan puuroriisi-lasipurkin ja sen myötä taisin muistaa sen riisinkin ostaa!

Olen useamman vuoden ajan tehnyt lapsille joulukalenterin, niin sanotun lappukalenterin, jossa on joka päivä jokin teksti. Eilen paahdettiin vaahtokarkkeja, tänään lappusessa luki riisipuuroa ja jonain päivänä joululaulujen laulamista, suklaan syömistä tai että lapset saavat päättää ruoan. Tänä vuonna laput ovat jouluisessa kirjekuoressa, joka täytyy aina aamulla etsiä, parillisina päivinä on esikoisen ja parittomina ekaluokkalaisen vuoro.


Olen päätynyt tähän päivä kerrallaan -kalenteriin siitä syystä, etten kykene edes viikkoa eteenpäin päättämään mitä millekin illalle uskallan luvata tehtävän. Laitan joka ilta lapun kuoreen ja mietin kyllä vähän etukäteen mitä seuraavien päivien laput voisivat olla. Hyödynnän aiempien vuosien lappuja ja lisään vuosittain jotain uusia. Tänä vuonna eilisen vaahtokarkkien paahtaminen oli uutuus, koska aiemmin meillä ei ole ollut takkaa. Hauskaa on se, että nyt meillä on 3 toimivaa pönttöuunia sekä leivinuuni!


Täydellinen kauden ensimmäinen riisipuuro, oli niin pehmeää ja täyteläistä. Ensimmäisen annoksen nautin perinteisellä kaneli-sokerilla ja seuraavan uudella suosikillani, mantelilastuilla ja sokerilla. Suosittelen kokeilemaan, erittäin herkullista! Puuro oli lasten ja miehen kakkosaamupala, jonka jälkeen alkoi tehokas puuhailu. Saimme leivottua piparit Suomi100 sekä esikoinen 11v. juhliin ja toivottavasti riittää vähän jouluunkin. Päivä vilahti nopeasti keittiön raivauksen jälkeen kauppareissujen ja esikoisen kuskailun merkeissä. Kotiin tullessa upea talvipäivän valo oli haave vain. Laitoin ruoan uuniin ja siirryin soffalle ekaluokkailaisen kanssa sipsikulhon ja dippikasvisten kera.





Joulukuu saisi minusta olla silkkaa hyggeilyä, puuhastelua ja pysähtymistä. Harvoin se sitä riittävästi on, jotenkin tekemistä tuntuu olevan turhan paljon kaikilla elämän osa-alueilla. Tämän vuoksi jälleen muistuttelen itseäni ja miksen teitäkin, että ne hetketkin tekevät paljon. Ne pienet pysähtymiset ovat tärkeitä ja antoisia, hyggeilyhän on oikeastaan mielentila ja puuhastella voi vähän kerrallaan tai silloin kun oikeasti tekee mieli. Nautiskellaan siis ja ollaan armollisia itsellemme, jookos?



2 kommenttia:

  1. Tosi kiva kalenteri-idea 😊 Mukavaa 1.adventtia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eerika, eihän tuossa ole kuin se muistaminen aina iltaisin 😅. Mukavaa adventtia sinnekin!

      Poista