lauantai 26. elokuuta 2017

Pingviinikakku 7-vuotiaalle


Pieni tyttöseni, se söötti höpöttäjä, nokkela ja rohkea pikkuiseni täytti jo 7-vuotta! Tänään juhlimme sukulaisten kesken ja silloin aina leivon toiveiden mukaisen synttärikakun sekä toisen kakun, yleensä mutakakun. Tällä kertaa oli pingviiniteema, kakkuun toivottiin sitä ja mummo teki synttärilahjaksi mahtavan pingviiniasun. Siskoltani ekaluokkalainen toivoi myös aleksanterileivoksia, joka oli mahtava toive äidinkin mielestä - slurps!


Kakkupohjaan kokeilin Annin uunissa vaniljakakkupohjaa 1,5 kertaisena 20 cm korkeaan kakkuvuokaan. Ihanan mehevä, tiivis ja maistuva kakkupohja, joka on helppo tehdä ja ihan erilainen kuin perinteinen sokerikakku. Täytteenä käytin tuoreita vadelmia ja luottotäytettäni Kinuskikissan suklaatäytettä 2 kertaisena, valkosuklaalla ja maustamattomalla tuorejuustolla. Päälle tein ensi kertaa tuorejuusto-voikreemin (200 g voita, 200 g maustamatonta tuorejuustoa ja 2 dl tomusokeria vatkataan sähkövatkaimella), jonka värjäsin sinisellä Dr Oetkerin värillä. Kuorrute jäi vähän epätasaiseksi, mutta eipä se makua haitannut :).

Pingviinit askartelimme eilen iltasella siskon kanssa sokerimassasta ja täytyypähän todeta, että yhteistyössä on todella voimaa!


Siskon aleksanterit olivat vegaaneja, älyttömän herkullisia ja saimme niitä kahdella eri hillolla. Porkkana-mandariinit ovat kuvassa ja toisissa oli mustikkasuuhilloa. Näitä ihanuuksia jäi vähän, taidan maistaa vielä ihan pari...


Kivaa viikonlopun jatkoa, me rauhoitumme hetkeksi sohvalle. Huomenna on nimittäin kaverisynttärit ja luvassa reipasta meininkiä pariksi tunniksi :D.



2 kommenttia:

  1. Suloinen kakku! On päivänsankarilla kyllä hyvä maku ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Melissa :) Onhan nuo Pingut ihania, meistä isommistakin :D

      Poista