sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Parsakauden startti



Leppoisa viikonloppu alkaa olla lopuillaan. Hurjan nopeasti se vaan meni. Nyt sitten uutta viikkoa kohti, kellojen siirron jälkeen vähän väsyneenä, mutta pidentyneestä päivästä ja valosta nauttien! Keväistä luonnon heräämistä ja viherrystä odottelen jo niin innolla, uudella pihalla ihmettelemistä riittänee. 

Aloitimme kevätkauden keittiössä tällä viikolla, ensimmäiset parsat on nautittu. Silloin voin ja sitruunankuoriraasteen kanssa, mutta tänään teimme niitä uudemman kerran ja hollandaise-kastikkeen kera. Oi, kuinka olen odottanut parsojen uittamista hollandaisessa - namskis! Siis niinhän ne ovat ehdottomasti parhaita, hollandaise-kastikkeen kera eikä vain yhden kauhallisen vaan kahden tai kolmen :D.


Pikahollandaise:

115 g voita
2 kananmunankeltuaista
1 rkl vettä
1 rkl sitruunan mehua
1/2-1 tl suolaa

Sulata voi ja anna sen kiehahtaa. Laita keltuaiset, vesi ja sitruunan mehu kapeaan korkeaan astiaan, johon sauvasekoitin mahtuu tiiviisti. Käynnistä sauvasekoitin ja kaada kuuma voi ohuena nauhana keltuaisten sekaan. Maista ja lisää suolaa ja sitruunan mehua maun mukaan. Uita keitetyt parsat kastikkeessa ja nauti!


Valoisaa alkavaa viikkoa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti